Zachęcamy od odwiedzin wyjątkowego sklepu, w którym można znaleźć dzieła, jakie powstają w placówkach związanych z terapią zajęciową. Aniołki i skrzaty, miski i świeczniki, czy drewniane zabawki – to niektóre z produktów dostępnych w sklepie działającym na portalach  www.rekodzielowtz.pl  oraz www.esklep.art

Dzięki platformie sprzedażowej rękodzieło, które dotychczas było dostępne tylko na okazjonalnych kiermaszach, teraz może mieć każdy. Co ważne, sklep przygotowany przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej został skonstruowany w taki sposób, aby kolejne placówki mogły do niej dołączyć i zaoferować swoje produkty.

Inicjatywa, zrealizowana przy współpracy z PFRON, służy nie tylko bezpośrednio osobom tworzącym rękodzieło. Wiele osób nie zdaje sobie bowiem sprawy jak różnorodna sztuka powstaje w takich placówkach. Być może rękodzieło kojarzy się komuś z drobnymi, prostymi elementami, które można zrobić “na szybko” i gdziekolwiek... jest jednak w dużym błędzie. To prace, które wymagają skupienia i umiejętności, a czasami także współdziałania w grupie.

Zapraszamy do obejrzenia strony i produktów, które zostały podzielone w taki sposób, aby łatwo było znaleźć to, co może nas najbardziej zainteresować.