W minioną sobotę, 18 maja, już po raz 10 odbył się Festyn Rodzinny „Bądźmy Razem”, organizowany przez Caritas Diecezji Bydgoskiej oraz Miasto Bydgoszcz. Wydarzenie miało miejsce na Polanie Różopole w bydgoskim Myślęcinku.

Wśród atrakcji, jakie tego dnia czekały na dzieci oraz ich opiekunów były m.in. loteria z nagrodami, stanowiska służb mundurowych, pitbike, motocykle crossowe, namioty z grami i animacjami, stanowiska organizacji państwowych, pomocowych i profilaktycznych. Imprezę uświetniły także występy artystyczne, m.in. chóru gospel Caritas Diecezji Bydgoskiej „Angel’s Voice”, Zespołu Pieśni i Tańca „Złote Łany”, zespołu osób niepełnosprawnych z Dębna, a także zespoły z Pałacu Młodzieży w Bydgoszczy – „Voice”, „Dominutki” i „Małe Dominutki”. Każde dziecko otrzymało również paczkę, którą przygotował partner strategiczny festynu – Jeronimo Martins właściciel sieci sklepów Biedronka.

Patronat honorowy nad wydarzeniem objęli: Wojewoda Kujawsko-Pomorski Mikołaj Bogdanowicz, Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego Piotr Całbecki, Kujawsko-Pomorski Kurator Oświaty Marek Gralik.

Z tego miejsca dziękujemy wszystkim Wolontariuszom, Partnerom oraz Sponsorom i Darczyńcom, których pomoc w organizacji festynu jest nieoceniona: Jeronimo Martins Polska S.A. „Biedronka”; Ciupak Transport; Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw Cuiavia poprzez członków grupy: Agros, Fruitino, Groblewscy, Sadco, LuVega; Krajowa Spółka Cukrowa S.A.; Cukiernia Fronhoffs Polska Sp. z o.o.; Masarnia Zawistowski; Elżbieta i Cezary Zawiślak, „Elczar”; Frosta; Bonduelle; Piekarnia Baton; Piekarnia Kledzik; Ocetix; Pentel; Sanplast; Nadleśnictwo Żołędowo; Kino Helios; Spa & Wellness Hotel Gazdówka w Żołędowie; Willa Rosa w Łebie.