We wtorek, 12 marca br. odbyło się poświęcenie nowych biur Caritas Diecezji Bydgoskiej. Punktualnie o g. 12.00 Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej ks. Prałat Wojciech Przybyła wraz z Wicedyrektorem ks. Maciejem Kulczyńskim oraz pracownikami powitali w budynku przy ul. Grodzkiej 22 ks. bpa Jana Tyrawę oraz zaproszonych gości.

Ksiądz biskup w kilku słowach zwrócił się do zgromadzonych pracowników i gości, a następnie pobłogosławił budynek. Jak zauważył ordynariusz, działalność Caritas istniała w Kościele od początku. Już Ewangelista Jan pisał, że Boga nikt nigdy nie widział, a św. Mateusz dodał: "Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili" - mówił ks. bp. Jan Tyrawa - Drugi człowiek jest sakramentem, jakby uobecnieniem Boga. Inaczej Boga nie zobaczymy, jak właśnie poprzez tych wszystkich, którzy potrzebują takiej czy innej pomocy. Niech to dzieło, które tutaj znalazło warunki działanaia i pracy, rozwija się właśnie w tym duchu, tak, aby realizacja misji Caritas miała swoją kontynuację.

Przypomniamy, że od 1 marca br. wszelkie sprawy związane z działalnością Caritas można załatwić w biurach przy ul. Grodzkiej 22.

Godziny otwarcia sekretariatu dla beneficjentów pomocy:
Poniedziałek 8.00-16.00
Wtorek 9.00-17.00
Środa 8.00-16.00
Czwartek 8.00-16.00
Piątek 8.00-16.00

Kontakt telefoniczny z sekretariatem Caritas możliwy jest wyłącznie pod nr 724 560 015.

Sklep S. Adalbertus pozostaje bez zmian przy ul. Cienistej 2.
Godziny otwarcia sklepu:
Poniedziałek - piątek 10.00-16.00