Moc atrakcji dla dzieci czeka w Myślęcinku podczas festynu „Bądźmy razem” organizowanego przez Caritas Diecezji Bydgoskiej.

Start w sobotę  26 maja o godzinie 13:00 na Różopolu.

Festyn Rodzinny „Bądźmy razem” to już tradycyjne święto wszystkich dzieci w Myślęcinku. Impreza skierowana jest do wszystkich dzieci, ale dobrze bawić będą się też ich opiekunowie.

Na scenie zobaczymy Jurka Paterskiego, zachwycą nas także utalentowani młodzi muzycy z Pałacu Młodzieży: Studio Piosenki „Voice" oraz Cameratki - dziecięcy zespół wokalny. Animacje taneczno-ruchowe oraz występ Profesora Ciekawskieg z Family Parku.  Marta Ciesielska rozrusza nas zumbą . Oklaskiwać będziemy też zespół Dębno. Na scenie przewidziano też losowanie wiele ciekawych nagród w tym trzech rowerów.

Mnóstwo atrakcji czeka poza sceną.

Straż Pożarna przygotuje pokazy ratownictwa oraz samochodu strażackiego, jego wnętrza i wyposażenia skrytek. Czeka też prezentacja różnych wydziałów policji - ruchu drogowego, oddziału prewencji, Komendy Miejskiej Policji. Wszystkie dzieci będą mogły spróbować swoich umiejętności za kierownicą, pod okiem Instruktora Jazdy „L”. Miasteczko Ruchu Drogowego, zabawy i konkursy dla dzieci z nagrodami, dogoterapia, minilunapark,  oprowadzanie na koniu, edukacyjne zabawy przy użyciu aplikacji mobilnych, fantazyjne malowanie twarzy, skręcanie baloników,  puszczanie gigantycznych baniek mydlanych, piłka nożna, prezentacja skoków na trampolinie, oraz możliwość skakania pod okiem profesjonalnych instruktorów, Kino Helios – to tylko niektóre propozycje dla maluchów. Dla dorosłych: badanie skóry, porady kosmetyczne, body painting, makijaże, zdobienie paznokci, porady kosmetyczne, produkty do testowania, stylizacja włosów, mobilne stanowisko wydające uprawnienia do Zintegrowanego Informatora Pacjenta NFZ, promocja profilaktyki, Platforma Usług Elektronicznych ZUS, porady w zakresie zasad przyznawania zasiłków macierzyńskich, opiekuńczych i chorobowych oraz rent z tytułu niezdolności do pracy, rent socjalnych i rodzinnych, oferta Warsztatów Terapii Zajęciowej w Bydgoszczy, punkt konsultacyjny Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie - rodzicielstwo zastępcze, pedagodzy z PCPR. Zabawy dla całej rodziny, warsztaty twórcze: plastyczne, technika origami, wyklejanki, a także malowanie twarzy, zabawy z chustą KLANZA i zabawy ruchowe przygotuje Bydgoski Ośrodek Rehabilitacji, Terapii Uzależnień i Profilaktyki „BORPA”.

Patronat honorowy nad imprezą objął prezydent Rafał Bruski i Ordynariusz Diecezji Bydgoskiej biskup Jan Tyrawa. Partnerem strategicznym jest Jeronimo Martins Polska S.A. – właściciel sklepów Biedronka.

Patronat medialny nad festynem objęła TVP 3 Bydgoszcz oraz Polskie Radio PiK.

WAŻNE!!

Korzystanie w pełni z wszystkich atrakcji, spożycia przygotowanego posiłku, słodkości, a także otrzymanie paczki Biedronki, umożliwiają darmowe karnety ! Można je otrzymać, dla zgłoszonych grup w siedzibie Caritas Diecezji Bydgoskiej we wcześniejszym terminie, bądź na Różopolu w wyznaczonych punktach.

ZAPRASZAMY!!!